Maak je woonkamer levendig met een accentwand

Praxis_behang-wand
Bron: Pinterest

 

Een opvallende accentmuur van behangpapier brengt op eenvoudige wijze veel leven in de woon- of slaapkamer. Opvallende behangpatronen met bloemenmotieven of sterk contrasterende lijnen zijn weer helemaal in. Hierop aansluitend is ook de steeds sterker wordende trend van het gebruik van patroontjesbehang met motiefjes uit de jaren zestig en vroege jaren zeventig. Je kan deze in speciaalwinkels kopen. Wanneer je een beetje handig bent met photoshop of een ander programma kan je ook je eigen behang ontwerpen en laten drukken bij een behangdrukker. Heb je ook nog zo’n schitterende natuurfoto liggen die je hebt genomen tijdens een reis? Je kan deze voor een prikje laten drukken op behang.

Praxis_behang-wand-2
Bron: Pinterest

Optisch effect

Het spelen met accentkleuren en –wanden is een manier om een kamer optisch te veranderen. Een accentwand betekent niets meer dan alles wit (of een lichte kleur) schilderen behalve één wand: deze schilder je in een opvallende kleur, of beplak je met een contrasterend behang. Bij het kiezen van behangpapier is het belangrijk om rekening te houden met bestaande meubelen en materialen. En als je hiervoor een kleine wand gebruikt mag dit best een wat fellere kleur zijn en opvallende patronen. Voor een grotere wand gebruik je lichtere kleuren en een minder druk patroon. Dat is een belangrijke regel: het is niet de bedoeling dat de accentwand de ruimte gaat domineren.

Kan ook op het plafond

Een zijdelingse accentwand doet die wand langer lijken. En een donkere accentwand op de achtergrond zorgt ervoor dat het lijkt alsof deze wand naar je toe wordt getrokken. Het is het verstandigste om per ruimte het niet meer dan één accentwand te maken, anders krijg je een onevenwichtig effect. Het zal niet het eerste zijn dat er in je opkomt, maar het behang laten doorlopen op het plafond geeft een verrassend en origineel effect. Dit is vooral geschikt voor kleine ruimtes.

 

Dit gastartikel is geschreven door Praxis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *