De woontrends van dit jaar

Ook dit jaar zijn er weer een aantal ontwikkelingen op het gebied van woontrends. Kijk hier wat je moet doen om het helemaal goed te doen!

Kleuren

Het inrichten van een ruimte, welk ruimte dat ook is begint vaak met het kiezen van kleuren. Elk jaar zien we weer nieuwe trends op het gebied van kleurgebruik, zo ook dit jaar. Dit jaar wordt er steeds meer gekeken naar de invloed van kleuren op de gemoedstoestand. Alle kleuren krijgen tegenwoordig dus een persoonlijke touch. Daarnaast zijn er enkele kleuren die evengoed veel gebruikt worden dit jaar zoals topaasblauw, parelwit, smaragdgroen en diep paars.

Daarnaast zien we ook de invloeden van oude beschavingen terug in ons kleurgebruik. Bijvoorbeeld de Afrikaanse kleuren donker oranje en okergeel.

Typografie

Een ander onderdeel wat steeds vaker terugkomt is het gebruik van sierletters en bijzondere lettertypes op muren. Hierin komt ook vaak weer het persoonlijke aspect naar voren. De meest uiteenlopende teksten of leuzen worden hiermee op de muren geplaatst om extra karakter aan de ruimte mee te geven.

Vintage

Tegenwoordig willen we al lang niet meer alles strak en nieuw hebben, steeds meer mensen kiezen voor oudere meubels met een verhaal. Oude kasten worden nieuw leven ingeblazen in een interieur waar oud en nieuw gecombineerd worden.

 

Dit artikel is geschreven door Saskia Jaspers van Home24

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *