Piet Hein Eek event

Verslag van het event 101karakters van Histor en Piet Hein Eek

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het event van histor en piet hein eek: 101karakters. Als gezegd heeft Piet Hein Eek voor histor een blanco kastje ontworpen. Het Nederlandse publiek kon met zijn/haar ideeën  een uniek karakter geven aan het kastje. Het kastje kun je zien als het canvas. De inkleuring maakt het kastje af. Uit de ruim 2000 inzendingen heeft een professionele jury een selectie gemaakt.

 

Piet Hein Eek Histor

 

Als aftrap hebben wij een korte doorkijk gekregen naar 2014/2015. De trendkleuren werden gepresenteerd en de totstandkoming van deze kleuren. Erg inspirerend!

De winnende consumenten zijn daarna naar de werkplaats gegaan om de laatste hand te leggen aan de kastjes

 

Piet Hein Eek Histor

 

Tegelijkertijd hebben wij van Piet Hein Eek een rondleiding gekregen in zijn  showroom.

 

Piet Hein Eek Histor

 

Vooral het verhaal dat achter ieder product zit maakt de stukken extra bijzonder. De kracht van Piet Hein Eek is dat hij alles inhouse regelt. Vanaf de tekentafel tot aan het verzenden van het eindproduct, alle stappen worden vanuit de werkplaats samen met het team gezet. De oncoventionele denk- en werkwijze van Piet Hein Eek inspireert enorm. Niet iets bedenken wat er nog niet is, maar kijken naar wat er al wel is, en dit als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen van een product is iets wat ons bij zal blijven.

Na deze rondleiding werd het tijd om te kijken naar de werkplaats waar de winnende consumenten samen met de verfprofessionals van Histor hun kunstwerkjes aan het afschilderen waren.

Hieronder een impressie:

 

Piet Hein Eek Histor

 

 

Piet Hein Eek Histor

 

 

Piet Hein Eek Histor

 

 

Piet Hein Eek Histor

 

Zoals je kunt zien een ontzettende veelzijdigheid. Het doet de naam van de campagne 101 karakters eer aan. Achter ieder kastje zit een persoonlijk verhaal.

Het doel van Histor met deze campagne was mensen te inspireren. Wegens het overweldigende succes – er waren maar liefst 2000 inzendingen – is Histor aan het overwegen DIY paketten samen te stellen. Het blanco kastje, de verf, mouwen opstropen en je kunt aan de slag.

Dit artikel is geschreven door Stephanie G. Raaijmakers – de Booij, eigenaar van Enrich.nl.  Stephanie ontwerpt woon-, baby- en bruiloft accessoires van basismaterialen als gerecyclede stoffen, canvas en gerecycled papier. Neem een kijkje in haar webshop of volg haar op facebook en twitter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *