Stofzuigers gemaakt uit afvalplastic uit de Noordzee door Electrolux

“Een duurzame productie en minder afval in zee”, dat is de doelstelling van het project ‘ from the Sea’, een initiatief van Electrolux. Specifiek voor de Benelux stelt Electrolux twee unieke stofzuigers voor, gemaakt met plastic afval uit de Noordzee. Duurzame apparaten produceren uit gerecycleerd plastic is theoretisch perfect mogelijk. Volgens Electrolux blijkt er in Europa echter een nijpend tekort aan hoogwaardig afvalplastic , en dit terwijl er in onze oceanen massaal veel plastic afval dobbert… Wereldwijd drijft plastic afval in zeeën en oceanen samen tot gigantische ‘plastic eilanden’– soms welzo groot als 34 x Nederland! 80% van dat plastic afval blijkt afkomstig van bedrijven en consumentenaan land. Ironisch genoeg is er op het land dan weer een tekort aan gerecycleerd plastic. De vraag isgroter dan het aanbod. Elk jaar wordt er 260 miljoen ton plastic geproduceerd. In West-Europa wordtamper 20% daarvan gerecycleerd.

Electrolux nam het initiatief om plastic uit zeeën en oceanen te verzamelen om er enkele stofzuigers van te maken. Deze stofzuigers zijn in de eerste plaats een statement en zijn dus niet te koop. Wil je wel een milieubewuste stofzuiger kopen dan heeft Electrolux de ‘Green Range’ waarvan het materiaal tot 70% gerecycled is en tot 50% minder energie verbruikt.

Consumentenactie
Sinds de start van de ‘Vac from the Sea’-campagne werkt Electrolux nauw samen met de maritieme organisaties Algalita en 5 Gyres. Dank zij hun onderzoek en rapportering spelen beide organisaties een belangrijke rol in de aanpak van plastic afval op zee. Nu kunnen consumenten mee bepalen welk bedrag Electrolux schenkt aan middelen voor dit onderzoek! Electrolux staat 1,5% van de verkoop van haar ‘groene stofzuigers’ af voor onderzoek. Elke keer dat iemand de Electrolux pagina op facebook http://www.facebook.com/ElectroluxAppliances leuk vindt, schenkt Electrolux 1 euro aan Algalita en 5 Gyres voor hun inspanningen om plastic afval uit zee te halen. Deze actie loopt tot en met 30 oktober 2011.

 

Een gedachte over “Stofzuigers gemaakt uit afvalplastic uit de Noordzee door Electrolux”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *