Scholten & Baijings voor MINI: Colour One

The conceptual concept car

Tijdens Salone del mobile 2012 in Milaan presenteerde MINI een inspirerend concept dat werd ontworpen door Scholten & Baijings. Wonenblog was bij de opening van de kleurrijke installatie Colour One.

De essentie

Scholten & Baijings onderzochten het ontwerp van een MINI One door alle losse onderdelen van de auto te onderzoeken tot in de kleinste details. Met hun conceptuele aanpak legden Scholten & Baijings van alle onderdelen de essentie bloot. Vanuit deze basis bouwden ze de MINI weer op met toevoeging van hun eigen herkenbare handtekening. Het resultaat is een vernieuwende en inspirerende interpretatie van de regels in automotive design. Dat een auto er niet altijd hetzelfde uit hoeft te zien hebben Scholten & Baijings met deze installatie wel bewezen. We hopen dat ze de automotive industrie hiermee een voorzetje hebben gegeven voor de aankomende jaren!

Art-parts

Tijdens dit proces ontstonden ook de zogenaamde art-parts. Deze opzichzelfstaande onderdelen bieden een unieke frisse blik,  zoals transparante banden. In de stoelen en gordels grijpen Scholten & Baijings terug naar de rally achtergrond van MINI. De deuren zijn uit de auto gehaald en hebben een gouden 3D textuur of zijn afgewerkt met een matte porseleinen lak.  De buitenkant van de MINI is geperforeerd om dienst te doen als natuurlijke airco. De ramen geven je een kijkje in het heden, verleden of de toekomst. Als leuk detail zijn er tassen met magneten in de MINI  gehangen als opbergruimte en een zonneklep die je  weer als clutch gebruiken, wat Carole Scholten ook deed tijdens de opening.

Scholten & Baijings hebben een eigen, herkenbare handtekening. Ze combineren eenvoudige vormen, uitgebalanceerd kleurgebruik, traditionele ambacht en industriële productie processen om hun eigen unieke stijl neer te zetten.

Kijk voor meer informatie of een filmpje van de installatie Colour One tijdens Salone del mobile in Milaan op de website van Scholten & Baijings.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *