Rodolfo Dordoni voor knIndustrie: Pannenserie ABCT

Tijdens ons bezoek aan de meubelbeurs in Milaan liep ik tegen de ABCT pannen aan van knIndustrie. Deze prachtige pannen werden vorig jaar tijdens dezelfde beurs gepresenteerd en zijn ontworpen door Rodolfo Dordoni. Deze pannen kon ik niet laten staan!

De ABCT serie is erg veelzijdig en kan op veel manieren gebruikt worden door het afneembare handvat. Hierdoor kunnen de pannen ook gebruikt worden als serveerschaal of ovenschaal. Na het koken is het niet meer nodig om het eten over te zetten in een schaal, maar zet je de pan zonder handvat op tafel. De houten deksels dienen ook als onderzetter voor de pan of als serveerplank.

 

 

Het ABCT systeem is professioneel in de keuken en elegant op tafel. De serie bestaat uit verschillende aluminium pannen die van een nanotech ceramic coating zijn voorzien. Dit is een nieuwe versie van de huidige antiaanbaklaag welke vanaf 2015 verboden is. Hierdoor kunnen de pannen op hoge temperaturen gebruikt worden en is toevoeging van olie of boter niet meer nodig. Ook zijn ze in de oven te gebruiken, erg multifunctioneel dus!

Ik heb de pannen gekocht vanwege de prachtige vormgeving. Nu ik ze een maand in gebruik heb wil ik niet meer anders. Ze zijn niet alleen erg mooi, maar ook heel praktisch. Het enige nadeel is dat ze in Nederland nog moeilijk verkrijgbaar zijn! Mocht je een adresje weten waar deze pannen te koop zijn (online of in de winkel), laat het ons en alle lezers dan weten door middel van een reactie op dit artikel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *