Pantone kleur van het jaar 2012 is Tangerine Tango

Pantone is wereldwijd leider op het gebied van kleur en is de standaard voor kleuren in de design industrie. Ieder jaar roept Pantone de kleur van het jaar uit. Vorig jaar was dat de warm-roze kleur honeysuckle en deze wordt dit jaar opgevolgd door de kleur Tangerine Tango (17-1463). De rood-oranje kleur blijft ons de energie geven die honeysuckle dit jaar ook al deed, maar is iets dramatischer en verleidelijker. Het is een hele diep oranje kleur die de hardheid en energie van rood in zich heeft gecombineerd met de warmte en vriendelijkheid van geel.

In de afgelopen jaren is oranje steeds meer geaccepteerd door ontwerpers en consumenten. In het interieur geeft deze kleur warmte, intimiteit en energie. Je kunt er voor kiezen om het gelijk groots aan te pakken of juist kleine accenten in je interieur te gebruiken zoals mooie kussens. Tangerine Tango zul je niet alleen in het interieur terug vinden, maar zie je nu ook al op de catwalk van onder andere Tommy Hilfiger.

Ook in de cosmetica zijn kleuren erg belangrijk en zie je deze warme kleuren weer terug komen. In het voorjaar zal er een nieuwe collectie van Sephora gepresenteerd worden in samenwerking met Pantone.

Als je meer wilt weten over de toepassing van kleur in je interieur, lees dan verder in de interieurbasics over het gebruik en het effect van kleuren.

Bron: Pantone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *