Ontwerptalen laat zien wat ze waard is

 

Eindhoven Antiek en Design Center Eindhoven (ADC) heeft een bijzondere designers wedstrijd uitgeschreven. Interieurontwerpers met ambitie krijgen de kans hun werk tentoon te stellen in de showroom van de interieurgroothandel. ADC doet nog meer voor het aanstormend talent: “We willen het talent op weg helpen”, zegt Peter Guntlisbergen, directeur van ADC. “Dat doen we enerzijds met de tentoonstelling, maar ook via advertenties en een Grant Opening.” Ontwerpers kunnen zich inschrijven via de website: www.adcmeubelen.nl tot 1 januari 2012. De competitie begint 2 januari.

Wat houdt de Aanstormend Designers Competitie in?
Elke inzending wordt op de website geplaatst en bezoekers kunnen hun stem uitbrengen voor de ontwerpen die zij de moeite waard vinden. Deze stemmen tellen voor 50% mee in het eindresultaat. De overige 50% van de stemmen worden uitgebracht door de leden van de vakjury. De 10 kandidaten met de meeste stemmen worden uitgenodigd te exposeren in ADC.

Doel van de competitie is om belovend talent met ambitie een duwtje in de rug te geven. De stukken die geëxposeerd staan kunnen worden verkocht en de opbrengst is voor de ontwerper. ADC vindt dat talent een kans moet krijgen om te laten zien waartoe het in staat is. Maar de groothandel doet meer dan alleen een expositie:

De 10 winnaars winnen:
1. Drie maanden lang 50 m2 tentoonstellingsruimte GRATIS!
2. Je werk wordt bekend gemaakt aan de klantenkring van ADC van meer dan 1000 meubelwinkels.
3. Deze klanten worden uitgenodigd voor de Grand Opening van de tentoonstelling.
4. Gedurende de tentoonstelling wordt jouw werk door ADC geadverteerd in dagbladen.
5. Je profiel en werk wordt meegenomen in de nieuwsbrief van ADC.
6. Als je werk wordt verkocht, dan is de hele opbrengst voor jou.

Waarom organiseert ADC een ontwerpers competitie?
Door de jaren heen weet groothandel ADC dat vernieuwing essentieel is voor de meubelbranche. Het bedrijf heeft veel kennis opgebouwd in technieken om meubels te maken. Het bedrijf is nu op zoek naar nieuwe ideeën van vormgevers die net gestart zijn als vormgever en die een gezonde ambitie hebben. Een object hoeft niet direct een hit te worden zodat het in grote getale moet worden geproduceerd, ook ideeën van unica en conceptueel werk zijn zeer welkom.

Interieur met karakter
“De kern van de collectie van ADC is karakter”, zegt Peter Guntlisbergen. “Wat je tegenwoordig veel ziet is dat de meubelbranche inzet op de populaire stukken en dat is jammer. Huiskamers gaan steeds meer op elkaar lijken en dat kan, volgens mij, niet de bedoeling zijn. Veel mensen weten niet dat juist unica een huiskamer karakter geven. Met deze competitie daag ik elke ontwerper uit om zijn of haar ideeën te delen en te laten zien waar ze toe in staat zijn.”

Deelname is gratis
Inschrijven doe je tot 1 januari 2012. De expositie van de Aanstormende Designers Competitie opent op 27 februari 2012. Kijk op de website www.adcmeubelen.nl voor meer informatie.

ADC Eindhoven
In de afgelopen 50 jaar is ADC Guntlisbergen uitgegroeid tot een gerenommeerde groothandel in antieke, reproductie en moderne meubelen en ook een spannende reeks van decoratieve objecten, zowel ‘trendy’ en ‘nostalgische’ ontwerpen. Door rechtstreekse import uit Europa, het Midden- en Verre Oosten is bedrijf in staat om een breed scala aan meubelen en decoratie artikelen direct uit voorraad aan te bieden. De 15.000 m2 grote showroom is gesitueerd aan de Mispelhoefstraat 39 te Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *