Modified Social Benches van Jeppe Hein

bank Jeppe Hein

Jeppe Heins werk richt zich tot elk van ons, ook al hebben we er niet eens om gevraagd. Hein blinkt uit in het opzetten van schijnbaar toevallige gebeurtenissen, die de wetten van oorzaak en gevolg op het spel zetten en een onverwacht inventief gedrag van de bezoeker uitlokken. Zijn kunstobjecten zetten een dialoog in gang tussen het werk zelf, de bezoeker en de omgeving – ook al is het een conversatie waarop niemand volledig voorbereid is. Zoals bij veel van Heins werk het geval is, lijken ook de Modified Social Benches zich te verschuilen achter een vermomming van fun en entertainment. Maar wat ze eigenlijk uitlokken, is een proces van interactie en communicatie dat op verschillende niveaus werkt.

bank Jeppe Hein
bank Jeppe Hein
bank van Jeppe Hein

De banken zijn tot en met september te zien in Den Haan in België, of tot eind november in het Kurpark in Bad Mergentheim in Duitsland. Ook heeft Jeppe Hein dit jaar nog meer tentoonstellingen in Kopenhagen, Oostenrijk en Berlijn.

 

Dit artikel is geschreven door Petra van Breda van Huisraad en zo. Wil je meer artikelen lezen van Petra? Neem dan eens een kijkje op www.huisraadenmeer.blogspot.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *