KrantHout in Peugeot Onyx conceptcar!

Na Scholten en Baijings voor Mini volgen ontwerplabel Vij5 en Mieke Meijer met een uitstapje naar de automotive industrie. Ze presenteren met trots het resultaat van een bijzondere samenwerking met Peugeot in de Onyx V8 supercar. Nieuwe materialen en technieken staan in de conceptcar centraal en daarvan is KrantHout er één! Het materiaal KrantHout laat krantenpapier, dat van hout gemaakt is, weer tot hout terugkeren.

Als basismateriaal wordt gebruik gemaakt van restmateriaal van het Eindhovens Dagblad, namelijk kranten die niet zijn uitgedeeld en misdrukken die anders bij het oud papier terecht zouden komen. Het resultaat heeft verrassend veel overeenkomsten met de eigenschappen van (massief) hout. KrantHout is bedacht door de Nederlandse ontwerpster Mieke Meijer, ontwikkeld in samenwerking met en onder licentie van het in Eindhoven gevestigde ontwerplabel Vij5.

Het futuristische interieurontwerp van de Onyx bestaat uit een gedurfde combinatie van de materialen KrantHout, vilt en carbon. KrantHout is toegepast als bekleding van het dashboard, een w-vormig element achter de twee zitplaatsen en in de deurpanelen. In combinatie met het grijs gemêleerde vilt levert dit, zeker voor de auto-industrie, een uitzonderlijk interieur op. Naast het bijzondere materiaalgebruik in het interieur bevat de Onyx meer innovatieve elementen zoals een glazen brandstofmeter en een deels koperen exterieur.

We hebben het KrantHout in Milaan gezien en zijn erg beniewd naar het resultaat!  Op dit moment circuleren er al diverse foto’s en een teaser filmpje rond op het internet. De Onyx zal echter voor het eerst officieel worden gepresenteerd op de Autosalon van Parijs (Mondail de l’Automobile) van 29 september t/m 14 oktober 2012.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *