Kiki van Eijk voor Hermès

Ben je de laatste tijd nog in de Bijenkorf Amsterdam geweest? Dan heb je vast ook de mooie etalages van Hermès gezien.  Het thema van Hermès van 2012 is “the gift of time” en hiervoor gaven ze Kiki van Eijk carte blanche om 5 bijzondere etalages te ontwerpen.

 

Foto: Frank Tielemans

 

Kiki van Eijk speelt in de etalages met het aspect tijd en de verschillende manieren waarop je hier tegenaan kunt kijken. Ze heeft zich laten inspireren door de geschiedenis en visie van Hermès en gaat hier in de 5 etalages op een speelse manier mee om. De aspecten tijd, interpretatie en speelsheid staan centraal in deze ‘Alice in Wonderland’ etalages voor Hermès. De etalages zijn nog tot 25 maart te bewonderen.

 

Wil je nog meer werk zien van Kiki van Eijk? Dan kan je nog tot 12 april terecht in het MOTI museum in Breda. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Kiki de meubelserie “Textile sketch” ontworpen. Ze brengt hierin de fragielheid van textiel tot leven in zwaar metaal.  Door middel van verschillende technieken speelt ze met het metaal wat heeft geleid tot een stoel , een lamp, een roomdivider en tafels.

 

Dit artikel is geschreven door Sofia Steenmeijer, oprichter van wonenblog.com en stand out styling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *