Joost van Bleiswijk in architectuur project op Strijp-S

 

Joost van Bleiswijk, Piet Hein Eek en Maarten Baas zijn uitgenodigd door Trudo om mee te werken aan een architectuur project op Strijp-S in Einhoven. Het oude industriële en gerenoveerde pand bevindt zich op de oude Philips production area. Het gebied bestaat voornamelijk uit grote betonnen gebouwen waar op grote schaal renovatie plaatsvindt en nieuwe gebouwen worden gebouwd. Trudo vroeg de ontwerpers om een contrast te creëren, een persoonlijke en ‘Kashba’ uitstraling.

De ontwerpers werd gevraagd om een nieuw ontwerp te maken op verschillende levels voor een gebied van 55×55 meter. Elke ontwerper is verantwoordelijk voor zijn eigen deel van het project. De drie onderlinge segmenten vormen uiteindelijk samen één groot project waarin de persoonlijke stijl van de ontwerpers duidelijk zichtbaar wordt.

Joost van Bleiswijk gebruikt bij dit project zijn bekende No Screw No Glue concept. De losse onderdelen passen in elkaar zonder gebruik van lijm of schroeven. In 2014 wordt het project onthuld, dit geeft een unieke kans om dit bijzondere project op de voet te volgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *