Nieuwste interieur trends in woonmode app

De nieuwe app woonmodetrends brengt je op je ipad helemaal op de hoogte van de laatste woonmode trends. Er wordt duidelijk beschreven en geïllustreerd welke trends er op dit moment zijn op het gebied van wonen en interieur. Daarnaast kan je er de laatste berichten van het perscentrum wonen op lezen.

De huidige woonmode trends zijn:

Tender Textile

Sfeer:
De woonmode trend Tender Textile draait om warme en natuurlijke materialen, kleuren en vormen. Je interieur is een warme en geborgen plek om je helemaal in thuis te voelen en te ontspannen. Er wordt veel textiel toegepast, niet alleen op de vloer, maar ook op wanden en meubels. Dus geen strak minimalistisch interieur, maar een warm, veilig en knus interieur met veel losse elementen als bijzettafels, poefs en losse krukjes.

Materialen:
Bij Tender Textile staan warme materialen als wol, vilt en textiel centraal. Op de vloer zie je veel carpetten en oude kelims met een nieuwe wassing. Dit wordt gecombineerd met ruw en onbehandeld hout. Zo krijg je je mooi contrast tussen de warme materialen en het stoere hout.

Kleur:
De kleuren die bij deze woonmode trend worden toegepast zijn mosgroen gecombineerd met blank hout en oranje. Oranje is door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar 2012 en komt in deze woonmode trend helemaal tot leven. Daarnaast bestaat de basis uit wit en lichte grijstinten.

Fabulous Fifties

Sfeer:
De sfeer van de trend Fabulous Fifties zegt het natuurlijk al, zijn de jaren ’50 en Jacqueline Kennedy. Het is glamoureus en straalt luxe en elegantie uit. Veel ontwerpen uit de jaren ’50 worden weer opnieuw in productie genomen en in dit interieur mogen deze design ontwerpen niet ontbreken!

Materialen:
Luxe, gladde materialen met een mooie glans. Denk hierbij aan glas, kristal en zilver naast mooie stoffen met klassieke patronen. Dit wordt gecombineerd met (noten)hout en veel ronde vormen. Je zult in deze trend weinig leer tegen komen.

Kleuren:
De kleur roze staat centraal in de woonmode trend Fabulous Fifties. Deze wordt gecombineerd met turquose en er mogen zwarte en bruine accenten aan toegevoegd worden. In het algemeen is de uitstraling van deze trend iets donkerder.

Pretty Pastel

Sfeer:
Pretty Pastel is strakker als de vorige trends en heeft een vrolijke en frisse uitstraling. Het interieur heeft een lieve en zachte uitstraling met enkele blikvangers die eruit springen door het felle kleurgebruik. De vormgeving is helder en heeft duidelijke lijnen. Er wordt gewerkt met rasters en kleurverlopen. Deze woonmodetrend is gebaseerd op de ontwerpen van Scholten & Baijings.

Materialen:
In deze trend staan voornamelijk de kleuren centraal. Deze worden gecombineerd met blank hout wat overal wordt toegepast. Denk hierbij aan tafelpoten, stoelen, lampen en krukjes. Verder zie je textiel met grove structuren en opvallende stiksels.

Kleuren:
Er worden veel pastelkleuren toegepast op een witte basis. Daarnaast worden er accenten met felle neonkleuren toegevoegd. Ook in dit interieur zie je oranje weer terugkomen, maar dan als neon kleur.

Foto’s: Perscentrum wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *