Paastip: Dagje design in het Zuiderzeemuseum

Wil je met pasen eens iets anders doen dan weer over de woonboulevard slenteren? Breng dan eens een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum. Misschien verwacht je het hier niet helemaal, maar het Zuiderzeemuseum heeft ook een link met interieur en design.

In 2007 begon het met de aankoop van een serie bronzen sierobjecten van Studio Job. Ondanks alle reacties is het museum hun collectie blijven verjongen. Zo is er ondertussen onder andere werk te zien van Joep van Lieshout, Christien Meindertsma, Scholten & Baijings, Richard Hutten, Hella Jongerius, Kiki van Eijk,  Studio Makking & Bey, Alexander van Slobbe, Ted Noten en een zaal met graffiti van Shoe.

Bezeten van stoelen: laatste week

We schreven al eerder over de tentoonstelling ‘Bezeten van Stoelen‘ van Richard Hutten in het Zuiderzeemuseum. Tijdens deze tentoonstelling wordt het werkproces van Richard Hutten blootgelegd en kan je naast zijn ontwerpen ook stoelen bewonderen van Arne Jacobsen, Gerrit Rietveld en H.P. Berlage. Wegens succes is de tentoonstelling verlengd en kan je deze tot 15 april 2012 nog bezoeken.

Een mooi uitje tijdens pasen vinden wij en natuurlijk wenst de redactie van wonenblog.com je  fijne paasdagen toe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *