Inside Design Amsterdam 2011

Het designevenent  Inside Design Amsterdam, georganiseerd door het toonaangevende interieurblad ELLE Decoration (voorheen ELLE wonen), vindt dit jaar plaats op Ijburg. Van vrijdag 23 t/m zondag 25 september zijn in de drie tijdelijke designdistricten, op Steigereiland, Haveneiland West en Haveneiland Oost, zowel grote (inter)nationale merken als jonge, beginnende ontwerpers presenteert.

Locaties
Het nieuwe stadseiland IJburg telt tal van onder architectuur gebouwde panden. Inside Design Amsterdam is dan ook een buitenkansje voor design- én architectuurliefhebbers. Op zeer uiteenlopende locaties, van nog rauwe, casco bedrijfsruimtes tot luxe modelwoningen, zijn verrassende presentaties te ontdekken. Het alomtegenwoordige water vormde de inspiratiebron voor het thema van dit jaar: Water, wind en duurzaamheid.

Er zijn meer dan honderd deelnemers; te veel om op te noemen.

Een paar hoogtepunten:

* Dit jaar maken maar liefst zes nieuwe Nederlandse designlabels hun debuut tijdens Inside Design Amsterdam
* Een aantal van de nieuwste ontwerpen van Italiaanse topmerken als B&B Italia en Moroso zijn voor het eerst in Nederland te zien
* Nog een primeur: de collectie Prouvé Raw van Vitra i.s.m. G-Star
* De winnaar van de ELLE Decoration Talent Award by Label en Gerard van den Berg
* Het ELLE d’ECO-pop up hotel in een penthouse met een schitterend uitzicht
* Elke dag een live fotoshoot van stylingbureau Kamer 465 van drie verschillende trendproducties voor ELLE Decoration
* Speeddaten met architect Hans Oudendorp en interieurarchitect en stylist Marc Heldens in hun studio (vr en za)
* Lezingen in het IJburg College (za en zo), onder meer van Anne van der Zwaag, publiciste en directeur van de designbeurs Object Rotterdam, over kleurgebruik in interieur, architectuur en design, en Studio Ina-Matt over het nieuwe Hotel The Exchange

 

Praktische informatie
Passe-partout (drie dagen geldig) in de voorverkoop via www.insidedesign.nl en bij Primera: € 10, excl. servicekosten;aan de kassa bij het startpunt, Pedro de Medinalaan 1-9: € 15. Bezoekers ontvangen bij het startpunt hun entreebewijs en het programmaboekje met alle deelnemers en locaties. Ook kunnen ze hier een fiets van AmsterBike huren of in een elektrische Nissan Leaf of taxi naar Haveneiland Oost stappen. Tram 26 stopt ook bij alle designdistricten. Bezoekers die per auto naar IJburg komen, wordt aangeraden te parkeren op de P+R Zeeburg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *