IMM Cologne Köln 2012 interieurtrends

Op maandagochtend gaat om 05:00 de wekker, vroeg opstaan om op weg te gaan naar de meubelbeurs IMM Cologne en Design Post in Köln. Gelukkig vallen de files mee en zijn we voor 9 uur al op de plek van bestemming. Op naar de design hallen!

Op de beursvloer zie je dat de huidige interieurtrends goed zijn doorgevoerd op stands van de meubelmerken. Er was weer genoeg moois te zien, maar we hebben de trends voor je op een rijtje gezet:

Mademoiselle lounge van Artek

Veel Scandinavische invloeden, zowel in de meubels als accessoires. Zo worden oude design ontwerpen weer opnieuw uitgebracht of opnieuw vormgegeven. Denk hierbij aan de ontwerpen van Ekström, Tapiovaara  en Wegner. Deze vormgeving zie je onder andere terug in de nieuwe collectie van Artek en Hay. Ook zie je Scandinavische invloeden terug in eenvoudige wollen vloerkleden en gebruik van lichte houtsoorten.

Kast Shift van Scholten & Baijings voor Pastoe

De lichte houtsoorten zie je ook weer terug in combinatie met het gebruik van pastel tinten. E15 presenteerde hun nieuwe salontafeltjes Enoki met pastelkleurige voet en marmeren blad. Als accentkleuren worden neon en fluor kleuren gebruikt zoals fel oranje en knalgeel. Natuurlijk passen de ontwerpen van Scholten & Baijings hier perfect bij. Zij waren dan ook op de beurs aanwezig om hun nieuwe ontwerpen voor Schönbuch en kast Shift voor Pastoe te presenteren. Hier gaan we binnenkort uitgebreid op in!

Tafel Enoki van E15

Naast de pastel tinten worden er veel blauwtinten zoals turquoise toegepast. Dit zag je onder andere toegepast op de Peel Club bij Variér die o.a. hun nieuwe bureaustoel Active presenteerden. Deze kleuren combineren mooi met de wat donkere houtsoorten zoals notenhout. Hierdoor creër je een luxe uitstraling wat bijvoorbeeld op de stand van E15 en Walter Knoll weer terug te vinden was. De kleuren hoeven niet schreeuwerig toegapst te worden, maar kan je subtiel in details terug laten komen voor een elegant interieur.

Er wordt ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en textiel. Er waren weinig meubels op de beurs te vinden die bekleed waren met leer. Deze natuurlijke materialen worden gecombineerd met groene tinten als mos- en pastelgroen. Dit combineert mooi met de kleur oranje, die ook weer kleur van het jaar 2012 is. Deze kleuren en materialen werden bijvoorbeeld toegepast op de stands van Walter Knoll, Alias en Thonet.

 

Miinu vintage vloerkleden

Ook dit jaar zien we nog veel grote vintage vloerkleden in verschillende kleuren. Bij het Duitse Miinu gaan ze nog een stapje verder door de vloerkleden kapot te maken. Hierdoor krijgen ze nog meer een vintage uitstraling door het materiaal wat op verschillende plekken uit de vloerkleden steekt. Ook op de vloer mag je weer kleur gebruiken. De kleden worden zowel enkel als overlappend toegepast.

Er was dus kortom veel kleur te zien op de beurs te zien. Van pasteltinten gecombineerd met fluor kleuren, groene tinten met oranje tot blauwe kleuren als turquoise. Verder veel natuurlijke materialen als textiel en (licht gekleurd) hout. Ook mag het nog steeds een beetje speels ingedeeld worden met groepjes van één familie. Verschillende bijzettafeltjes bij elkaar of een groepje accessoires bij elkaar zorgt een persoonlijke touch. Zorg er wel voor dat de groepjes één geheel vormen, anders wordt het te rommelig!

Dit waren onze eerste algemene impressies die we in Köln opgedaan hebben. Binnenkort volgt er meer nieuws over mooie nieuwe producten die tijdens IMM Cologne gepresenteerd zijn, zoals de ontwerpen van Scholten & Baijings.

Een gedachte over “IMM Cologne Köln 2012 interieurtrends”

  1. Leuk verhaal over de IMM! Hoop er zelf ook nog een dagje naartoe te kunnen dit jaar. Altijd leuk om te zien wat de interieurtrends in 2012 gaan worden. En natuurlijk genieten van alle mooie design- en interieurproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *