Iittala wint 3 red dot awards

Het blijft bij Iittala awards regenen. Onlangs won Iittala nog haar eerste golden IF design award voor vitriini en nu slepen ze 3 red dot awards binnen in de product categorie! De winnende ontwerpen zijn de Allas kandelaar van Andreas Engesvik, glas Lempi van Matti Klenell en fireplace Kaasa van IIkka Suppanen. De Kaasa ontving de ‘best of the best 2012’ award. Hiermee wint Iittala de hoogste award in de grootste design competitie ter wereld.

Kaasa was vroeger een belangrijk lichtpunt voor de Finse zeevaarders. Dit is de inspiratie geweest voor het traditionele, maar toch moderne ontwerp. De vlam bevind zich in een metalen basis met daarom heen een scherm van mondgeblazen glas.

Allas is een nieuwe interpretatie van de traditionele kandelaar. Het is vertaald naar een modern vormgegeven object van gietijzer. Allas biedt ruimte aan 6 kaarsen van verschillende hoogtes.

Het glas Lempi is een nieuwkomer in de Iittala familie. Het glas heeft mooie zachte en duidelijke vormen en verkrijgbaar in 3 kleuren. Het is gemaakt voor iedere gelegenheid en kan makkelijk gestapeld worden.

Kijk voor meer informatie op de website van Iittala of Red Dot design award.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *