Iittala breidt lichtcollectie uit met nieuwe designs

In het najaar voegt het Finse merk Iittala een aantal nieuwe ontwerpen toe aan haar bestaande lichtcollectie. De warme vormen van Matti Klenell’s nieuwe Nappula kandelaren vormen een prachtige basis voor kaarslicht. De met de red dot Award bekroonde Allas kaarsen-standaard van Andreas Engesvik groeit met nieuwe producten uit tot een volledige serie. En Fire van Nathalie Lähdenmäki, gemaakt van keramisch schuim, creëert een warme sfeer met zacht licht.

 

Iittala Nappula

 

Nappula getuigt van krachtig Scandina-visch design, in de stijl die zo eigen is voor Matti Klenell. Het ontwerp van de kandelaar is traditioneel eenvoudig, uniek en modern tegelijk. De vriendelijke vormen van Nappula vloeien over in het zachte kaarslicht, terwijl de solide voet en fijne steel het contrast tussen stevig en subtiel onderstrepen.

De kandelaar is gemaakt van in zwart, wit en petrol geverfd staal en van een voor Iittala nieuwe materiaalsoort, koper. De traditionele materialen komen tot leven in de moderne look van Nappula. Verkrijgbaar in vier kleuren en twee formaten nodigt Nappula uit tot nieuwe combinaties om de tafel en het interieur op te vrolijken.

Klenell ontwierp voor Iittala eerder al diver-se vogels en het Lempi glas, dat in 2012 de red dot design Award won.

Iittala Allas

Allas uitgebreid met nieuwe delen Ook Allas werd onderscheiden met de red dot design Award in 2012. De gietijzeren kaarsenstandaard werd in 2011 voor Iittala ontworpen door de Noorse designer Andreas Engesvik. Dit jaar krijgt het ontwerp een vervolg.

De ronde kaarsenstandaard voor vijf kaarsen wordt aangevuld met drie kleinere varianten: een ronde en rechthoekige stan-daard voor één kaars en een Allas kaarsenstandaard voor vier kaarsen.

Iittala Fire

Fire filtert licht. De Fire votive is gemaakt van keramisch schuim, waardoor het licht prachtig wordt gefilterd. Ontwerpster Nathalie Lähdenmäki liet zich inspireren door een Fins gebruik: de buitenlantaarns in de sneeuw die de Finnen in de winter zelf van ijs maken. Fire roept daarmee een vertrouwd nostalgisch gevoel op, en combineert op fascinerende wijze het unieke keramische materiaal met een bijzonder, warm vuur.

Voor de productie van Fire wordt een spons ondergedompeld in een vloeibare massa klei. Als deze klei wordt aangestoken, verbrandt de spons en krijgt de klei een sponsachtige structuur. Deze methode wordt veel gebruikt in de metaalindustrie, maar zelden voor keramische ontwerpen.

De witte Fire is in twee formaten verkrijg-baar. In de kleine variant kan een klein theelichtje, in de grotere versie kunnen ook grotere theelichten.

 

Vanaf 3 september 2012 is deze lichtcollectie van Iittala verkrijgbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *