Hemelvaart tip: Iittala Aalto Live in Leerdam

Het is misschien wel de beroemdste vaas ter wereld en hij bestaat al meer dan 75 jaar: de Aalto vaas van Iittala. In 1936 ontwierp Alvar Aalto de mondgeblazen vaas voor een door Iittala uitgeschreven wedstrijd. In 75 jaar is de vaas uitgegroeid tot het icoon van Fins design. Om te zien hoe een Aalto vaas wordt geblazen, hoef je niet naar Finland te reizen. Iittala haalt Aalto naar Nederland! Tijdens Aalto Live! van 10 – 12 mei (weekend Hemelvaart en Moederdag) kun je in de Glasblazerij in Leerdam live zien hoe een Aalto vaas wordt geblazen. Finse meesterglasblazers uit de Iittala fabriek maken dan in samenwerking met lokale glasblazers dit meest iconische glazen object ter wereld. Vanaf de tribune van de Glasblazerij kun je kijken naar deze bijzondere vorm van vakmanschap, terwijl voorlichters van de Glasblazerij uitleg geven over het productieproces.

Tijdens het weekend wordt de Aalto vaas op traditionele wijze geblazen, in een houten mal. Houten mallen zorgen voor een ruw oppervlak – het ultieme bewijs van handwerk en vakmanschap. Vandaag de dag zijn er nog drie vazen in de Alvar Aalto Collectie die met een houten mal in Finland worden geblazen.

Het kijken naar glasblazen is leuk voor jong en oud. Een verrassende activiteit voor het hele gezin tijdens het weekend – ook op Moederdag!

Openingstijden
Vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur

Locatie
De Glasblazerij, Zuidwal, Leerdam

Toegangsprijs
Volwassenen € 7 – CJP en kinderen 6-12 jaar € 5,50 – Museumkaart en kinderen tot 6 jaar gratis.
*Op vertoon van een print van deze kortingscoupon, ontvangt u € 2 korting op de toegangsprijs. De korting is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties en groepsreserveringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *