gili-roderick-vos-tichelaar

” GILI ” vaas, ontwerp Roderick Vos i.s.w met Koninklijke Tichelaar

gili-roderick-vos-tichelaar

“Gili” is een samenwerkingsproject tussen Studio Roderick Vos & Koninklijke Tichelaar en is geinspireerd op koraal.

De fascinerende basisvormen uit de natuur zijn voor Roderick Vos persoonlijk vaak verrassend in hun schijnbare eenvoud & schoonheid. Het ontwerp van de “Gili” vaas voor Koninklijke Tichelaar Makkum is dan ook geïnspireerd op de, volgens Vos, inspirerende vormen van koraal structuren. De naam “Gili” is afkomstig van de Indonesische eilandengroep voor de kust van Lombok.

Bij het ontwerpproces is er uitgegaan van een draaisymmetrische conische vorm. Met behulp van Cad Cam is deze basisvorm onder verschillende hoeken geplaatst om op deze wijze een unieke ‘versmolten’ basisvorm te creëren.  Door deze archetypische vorm te kopiëren en vervolgens op een andere wijze samen te voegen, is deze verrassende, nieuwe kantelvaas ontstaan. De vaas is in 5 verschillende richtingen te positioneren.


Koninklijke Tichelaar Makkum ( 1572 ) is het oudste bedrijf in Nederland. Het neemt zijn lange geschiedenis serieus, zonder zich door het verleden te laten belemmeren. In de loop der eeuwen is een onschatbare bron van keramische kennis en kunde opgebouwd en van generatie op generatie doorgegeven. Dat proces gaat voort.Tichelaar legt er meer dan ooit de nadruk op dat productvernieuwing en kennisontwikkeling gelijke tred moeten houden. In een bedrijf dat ruimte geeft aan experiment en onderzoek. Dat maatwerk wil leveren voor professionele architecten en ontwerpers, en zo culturele meerwaarde creëert voor makers en consumenten. Klassiek vakmanschap, hedendaags design en toekomstgericht onderzoek hebben in Makkum een duurzaam verbond gesloten.

De “Gili” vaas is verkrijgbaar in standaard wit, en in een jade groene glazuur en is exclusief verkrijgbaar via www.roderickvosshop.nl of  www.tichelaar.nl

Een gedachte over “” GILI ” vaas, ontwerp Roderick Vos i.s.w met Koninklijke Tichelaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *