Finalisten Electrolux Design Lab

Gekozen uit maar liefst 1300 verrassend innovatieve inzendingen!

De negende editie van Electrolux Design Lab brengt acht finalisten bij elkaar om te strijden voor de begeerde stageplaats bij een van de Electrolux Design Centra. De studenten industriële vormgeving werden uitgedaagd om het begrip ‘intelligente mobiliteit’ te integreren in huishoudelijke apparaten. Acht jonge ontwerpers zullen hun concept presenteren aan de gerenommeerde jury op 7 september in Londen tijdens de Room Home Intelligence Conference.

Talent uit alle windstreken
De wedstrijd heeft internationale allure. Bij de start waren er 1300 deelnemers uit 50 verschillende landen. De acht talentvolle finalisten zullen met trots hun land vertegenwoordigen. Ze zijn afkomstig uit Australië, Canada, Finland, Hongarije, Nieuw-Zeeland, Slowakije en Amerika. Electrolux presenteert alle finalisten tijdens een programma waarin de visie van productspecialisten en vooraanstaande ontwerpers van Electrolux aan de orde komen, onder wie de SVP Global Design van Electrolux, Henrik Otto. Daarnaast tonen de finalisten elk hun eigen ontwerp aan de vakkundige jury.

De acht ontwerpen
– Gyu Ha Choi, Robo TAP-reiniger, is een slimme evolutie van de robotstofzuiger die wordt gebruikt om een nauwkeurig te bepalen gebied te reinigen.
– Tommi Moilanen, Mobiele inductiekookplaat, deze slimme inductiekookplaat is een compacte oplossing voor mensen die op reis zijn.
-Matthew Schwartz, Onda draagbare magnetron, is een handige variatie op een apparaat dat in 1955 in het huishouden werd geïntroduceerd.
– Adrian Mankovecky, Draagbare vlekkenreiniger, of je nu met de rugzak op reis gaat of voor zaken op weg bent neem deze kleine draagbare reiniger mee en ben verzekerd van schone kleding.
– Enzo Kocak, Ribbon, is een multifunctionele en draagbare verwarmer en koeler. De Ribbon kan gewikkeld worden om voedsel of een drankverpakking.
– Kent Madden, Salvé Bageltoaster, is vooral handig voor mensen die geen tijd hebben om te ontbijten. De bagel moet geplaatst worden in de toaster en zal automatisch ronddraaien.
Adam Miklosi, Sous-vide celkoker, geïnspireerd door de professionele trend van slow cooking.
– Roseanne de Bruin, Smoobo Blender, is een leuk en gebruiksvriendelijk apparaat. Doe de ingrediënten in de blender en stuiteren maar.

“De acht finalisten hebben blijk gegeven van inzicht en innovatieve kracht om zo ver te komen in de Electrolux Design Lab-uitdaging”, aldus Henrik Otto. “In wat gold als een bijzonder lastige opdracht, moeten de acht toppers worden gefeliciteerd met hun onorthodoxe benadering en creativiteit! Nu moeten de kandidaten aantonen waarom hun concept absoluut het beste is.”

Op 7 september is het dan zover. Tijdens de Room Home Intelligence Conference in het ‘Business Design Centre’ te Londen strijden de finalisten voor die felbegeerde prijs. Een gerenommeerde jury zal kijken naar de intuïtie die ten grondslag ligt aan het ontwerp, op innovatie én inzicht in de consument. De uiteindelijke winnaar krijgt een betaalde stageplaats van zes maanden aangeboden bij een wereldwijd designcentrum van Electrolux en 5000 euro. De tweede prijs bedraagt 3000 euro en de derde prijs 2000 euro.

Kijk voor meer informatie op de website van Electrolux Design Lab

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *