Expositie stoelencollectie T.U. Delft


Tot en met 11 september 2011 is in het Stedelijk Museum Kampen de expositie ‘Hoe zit dat?’ te zien, een selectie uit de stoelencollectie van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Aan de hand van vier thema’s (lijnen, vlakken, volumes en vlechtwerk) laat deze expositie zien hoe een ogenschijnlijk eenvoudige opgave als het ontwerpen van een stoel verschillende ontwerpers inspireert.

De stoelencollectie van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft bestaat sinds 1957, toen drie enthousiaste studenten, ter ondersteuning van de educatie, begonnen met verzamelen. De collectie is sindsdien blijven groeien, tot haar huidige omvang van ongeveer 300 stoelen,

Toen het faculteitsgebouw in 2008 door een grote brand werd verwoest, werd de vleugel met het stoelendepot bij toeval gespaard van vlammen, rook en bluswater. De collectie, die al was opgegeven, kwam nagenoeg ongeschonden uit de rokende puinhoop tevoorschijn. Na een verblijf in het depot van het Rijksmuseum in Lelystad is de stoelencollectie sinds oktober 2010 weer te zien in het faculteitsgebouw. Mede naar aanleiding van deze brand heeft de TU Delft besloten dat de collectie meer bekendheid moet krijgen en meer toegankelijk moet worden. De eerste ‘stoelenexpositie’ uit deze collectie vindt plaats in het Stedelijk museum Kampen.

Kijk voor meer informatie op de website van het stedelijk museum Kampen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *