EH&I presenteert Toplijst Dutch Designers

Eigen Huis & Interieur heeft een primeur: de eerste EH&I Top 25 Dutch Designers. De Top 25 lijst met de beste ontwerpers van Nederland. Tijdens de Dutch Design Week (DDW) presenteerde EH&I alvast de eerste tien ontwerpers van de lijst op levensgrote billboards tegenover het Klokgebouw, de locatie van de DDW in het hart van Eindhoven.

EH&I is trots op Dutch Design: hoe meer aandacht hoe beter. De ontwerpers uit de EH&I Top 25 Dutch Designers zijn treffend in beeld gebracht door de Duitse illustrator Maren Esdar. Eigenzinnig en oorspronkelijk, net zoals de Dutch Designers zelf.

Samenstelling Top 25

De EH&I Top 25 Dutch Designers is geen populariteitspoll. Het is een ranking gebaseerd op uitvoerig onderzoek samengesteld door een jury van 24 designexperts. De uitslag is een optelsom van meetbare gegevens: awards, nominaties, werk in museumcollecties, aantal medewerkers in vaste dienst, publiciteit, exposities en beurspresentaties. Het oordeel van experts, critici en curatoren in design is de tweede pijler onder de ranking; zeker ook geen onbelangrijke factor.

Top 10

1. Studio Job

2. Marcel Wanders

3. Scholten & Baijings

4. Maarten Baas

5. Piet Hein Eek

6. Joep van Lieshout

7. Studio Makkink & Bay

8. Ineke Hans

9. Hella Jongerieus

10. Richard Hutten

Complete lijst

Benieuwd naar de complete EH&I Top 25 Dutch Designers? Het nieuwe nummer mét uitgebreide verantwoording, infographics en diagrammen ligt woensdag 24 oktober in de winkel. Naast de Top 25 Dutch Designers presenteert EH&I, zoals elk jaar, in een gratis flyer een route met de beste hotspots van de Dutch Design Week.

Meer informatie over een voordelig abonnement op Eigen huis & Interieur vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *