Dutch Design op Woonbeurs Amsterdam

Nederlandse ontwerpers doen het goed over de hele wereld en dat al decennia lang. Dus zijn ze dit jaar extra prominent aanwezig op de Woonbeurs Amsterdam 2011. De grootste consumentenbeurs op woongebied in Nederland opent zaterdag haar deuren. Heel Nederland kan het eigen huis weer leuk gaan maken.

De Woonbeurs Amsterdam vindt plaats van zaterdag 24 september tot en met zondag 2 oktober in de Amsterdam RAI. Bezoekers kunnen er volop inspiratie en ideeën op doen bij exposities en de vele presentaties met Dutch Design.

Maarten Baas met The Empty Chair
In de Entreehal vindt het Woonbeurspubliek de vijf meter hoge Empty Chair van de Nederlandse topontwerper Maarten Baas. Baas heeft op verzoek van Amnesty International de stoel ter ere van de Chinese Nobelprijswinnaar voor de Vrede Liu Xiabo ontworpen. Een miniatuur van de stoel is als speldje verkrijgbaar. Via een QR code kan het publiek doneren aan Amnesty International.

Expositie Met de spullen bloot
De crème de la crème op het gebied van design is dit jaar verzameld in de Top Design Zone. Een hal met exclusief design en presentaties van toonaangevende (inter)nationale merken. In de Top Design Club wordt de expositie Met de spullen bloot gepresenteerd. De expositie toont dierbare bezittingen en hebbedingetjes, van Thomas Eyck, Cok de Rooy, Niels van Eijk, Miriam van der Lubbe, Piet Boon, Richard Hutten en Jorre van Ast, in spectaculaire wanden met lades.

Pop-up store van Koninklijke Tichelaar
Koninklijke Tichelaar neemt producten van Nederlandse topontwerpers mee naar de Woonbeurs Amsterdam. In een speciaal gemaakte pop-up store worden producten verkocht van onder anderen Hella Jongerius, Studio Job, Jurgen Bey, Atelier NL, Roderik Vos, Dick van Hoff, Marcel Wanders en de nieuwe serie parels van Alexander van Slobbe.

Via Milano, New Dutch Design
Via Milano, New Dutch Design is een tentoonstelling op de Woonbeurs Amsterdam en dé manier om in aanraking te komen met Dutch Design. Nederlandse ontwerpen die succesvol waren op de interieurbeurs in Milaan, staan nu gezamenlijk in een exclusieve tentoonstelling op de Woonbeurs Amsterdam. De ontwerpen van onder meer Edward van Vliet, Kiki van Eijk, Bertjan Pot, Jorre van Ast en Christien Meindertsma zijn voor het eerst in Nederland te zien. 

NL Design
De Woonbeurs Amsterdam biedt designtalent een podium waarop zij zich kunnen presenteren. Twintig jonge bedrijven, inspirerende starters, webshops, kunstenaars en meubelmakers uit Nederland zijn geclusterd op twee plekken op de beurs. Met onder meer Studiodewinkel.nl en sloophoutbehang.nl met Piet Hein Eek behang.

En meer
Woon- en tuindesigner Marcel Wolterinck viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum op de Woonbeurs Amsterdam met een jubileumstand en geeft op imposante wijze gestalte aan Wolterincks World in samenwerking met diverse partners. Architect en ontwerper Eric Kant is op de beurs aanwezig met HOME ID, een totaal woonbelevingsconcept in samenwerking met gerenommeerde merken. Sjoerd Vroonland heeft de Woonbeurs YNG TLNT Pin 2011 gewonnen en mag natuurlijk ook niet gemist worden.

 

Foto: Frank Tielemans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *