DesignMarkt

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli 2012 vond in Kortrijk, in het kader van Week van het Ontwerpen, een speciale pop-up versie van DesignMarkt plaats. Designmarkt is in België dé hot spot voor vintage design.

DesignMarkt is een innovatief concept op het gebied van vintage design. Naast de pop-up markt in Kortrijk, vinden in België jaarlijks 3 designmarkten plaats, waarvan 2 indoor in het ICC te Gent en 1 outdoor markt aan zee in Knokke.

Elke designmarkt is telkens opgebouwd rond een ruim en gevarieerd aanbod authentiek vintage design, gepresenteerd door geselecteerde nationale en internationale handelaars. De locatie is steeds afgestemd op het concept en elke editie heeft een eigen specifieke invulling.

DesignMarkt is een concept van bezieler Frederic Rozier, tevens ook eigenaar van Galerie Design7, en wil de opvatting dat vintage design peperduur is uit de wereld helpen. Al doende wordt een dynamisch platform gecreëerd via een unieke beleving. Je vindt er meubilair, verlichting en gebruiksvoorwerpen die al hun dienst hebben bewezen, uit de periode startend bij het modernisme tot eind 20e eeuw. Het leuke aan vintage is dat het zeer divers is en verschillende stijlen en stromingen omvat. Het gaat altijd om ontwerpen van architecten, designers of kunstenaars, zoals Eames, Bertoia en Mies van der Rohe.

Wie zin heeft om zijn interieur met wat mooie vintage stukken te verrijken, kan dit najaar zijn kans wagen. Op 10 en 11 november 2012 vindt in Gent de volgende editie van DesignMarkt plaats. Bezoekers worden bovendien getrakteerd op een expo van de Italiaanse ontwerper Joe Colombo.

Dit artikel is geschreven door Evy Dooms van InsideStyle. Volg Evy op  facebook, twitter of pinterest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *