Design- en kunstoase in Zaanstad

 

Design- en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Zaanstad het komend weekend. Verschillende evenementen en showrooms bundelen hun krachten en bieden een district  volop inspiratie voor de bezoekers uit de regio.

Zwaartepunt van deze kunst- en designoase ligt op het Hembrugterrein aan het Noordzeekanaal, waar Design District – 140 deelnemers met het nieuwste op het gebied van interieurdesign – en ARTzaanstad  – 100 kunstenaars met werk dat je kan kopen óf lenen – hun intrek nemen in een aantal monumentale panden van de oude munitiefabriek.

Vanaf de beursvloer van Design District vertrekt elk uur een rondleiding in een grote legertruck over het spannende, doorgaans niet toegankelijke, Hembrugterrein. Het terrein van 42 hectare is oorspronkelijk van defensie, en fungeerde van eind 19e eeuw tot 2003 als geheime productie- en testplaats van munitie. Een gids geeft uitleg over bouwperioden en -stijlen en over de oude en toekomstige functies.

Voor de deur van Design District staat een 5-tal exemplaren van de MINI Countryman met chauffeur klaar om u naar aangesloten locaties in de directe omgeving te brengen. Zo rijdt u bijvoorbeeld naar de Skoon Kunst10daagse, waar de Piet Boon® Store en 10 andere bedrijven hun showroom gevuld hebben met de werken van bekende kunstenaars als Rob Scholte, Rahi Rezvani, Barbara Broekman en vele anderen.

Het Hembrugterrein is per auto goed bereikbaar en er zijn ruim 1000 gratis parkeerplaatsen. Tussen station Zaandam en het terrein rijden om het kwartier pendelbussen en vanaf de achterzijde van Amsterdam CS is het op zaterdag 8 juni mogelijk om de Zaanboot (45 minuten varen) te nemen.

Design District is zaterdag 8 juni van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor particuliere bezoekers. Meer informatie, routebeschrijving en registratie voor 50% korting op de toegangsprijs op www.designdistrict.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *