Design bureaus en schrijftafels

Tegenwoordig gaan we steeds kleiner wonen en stoppen we meerdere functies in één ruimte. Zo zie je bijvoorbeeld veel leefkeukens met een kookeiland zodat je tijdens het koken met de andere bewoners of vrienden in contact bent. Ook een aparte kantoorruimte of computerkamer begint te verdwijnen in huis door het gebruik van een laptop of ipad die je flexibel kunt gebruiken op de bank of aan de eettafel. Als je toch een eigen werkplek wilt creëren in bijvoorbeeld de woonkamer, dan zijn daar tegenwoordig prachtige kleine design bureaus voor!

1. Bureau Mamba van MDF Italia

Victor Vasilev heeft voor MDF Italia dit prachtige en minimalistische bureau ontworpen. De golvende lijn combineert de functies van schrijftafel, verlichting en wandplank in een organisch vormgegeven design bureau. Als materiaal is er gekozen voor Crystalplant, een composiet van verschillende materialen. De afmeting van dit dit bureau is 135x40x93 cm (bxdxh).

2. PS08 van Müller Möbel

Dit mooie en vrijstaande bureau PS08 van Lippert Studios voor Müller Möbel is ondanks zijn formaat van alle gemakken voorzien. De binnenkant van de klep is voorzien van elastieken om je documenten achter te verzamelen, het schrijfblad is gemaakt van linoleum en de LED-verlichting zorgt voor voldoende werklicht. Door het ingebouwde laatje en oplossingen voor de kabels is alles mooi op te ruimen. Het bureau is verkrijgbaar in iedere RAL kleur en heeft de volgende afmetingen: 83x80x57 cm (hxbxd). Dit innovatieve ontwerp heeft de Inovative Interior Design 2012 gewonnen.

3. Pivot desk van Arco

Het leuke kastje Pivot van Shay Alkalay voor  Arco heeft er een nieuw broertje bij, de Pivot Desk. In de uitklapbare lades kun je je pennen, paperclips en bureau accessoires opbergen. Dit bureau is iets eenvoudiger dan de bovenstaande bureau’s door de afwezigheid van verlichting en innovatieve snufjes en door het pure materiaalgebruik. Het bureau is gemaakt van massief hout en kan in verschillende kleuren gelakt worden. De afmeting is 170x50x74 cm (bxdxh).

2 gedachten over “Design bureaus en schrijftafels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *