Design Academy Eindhoven presenteert ‘50’ tijdens Salone del Mobile

Tijdens Salone del Mobile lanceert Design Academy Eindhoven de expositie ‘50’ in Milaan. Van 17 april tot en met 22 april as. toont de academie haar visie op design met een selectie van 50 toonaangevende projecten van recent afgestudeerde bachelors en masters.

Ilse Crawford, de Britse designer en tevens curator van de academie en deze expositie, presenteert een duidelijke filosofie: “50 Graduate projects with a firm connection to life and a desire to make sense of it. Design is at its best when it addresses real needs.” Zij geeft hiermee aan dat design projecten de actuele behoeften vanuit de maatschappij weerspiegelen. De ontwerpers van de toekomst maken een connectie met economische, sociale en culturele aspecten in onze samenleving en geven vorm aan reële vraagstukken.

Designhub
Voor het tweede jaar vindt de Design Academy Eindhoven expositie plaats in Studio Zeta aan de Via Friuli, een inspirerende ‘designhub’ waar de creatieve industrie zich verenigt tijdens de expositie en de Milan Breakfasts. Dit zijn design debatten in samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Capital D. Verder verzorgen DAE alumni een eigentijds café en vindt de Premsela expositie ‘Spring’ plaats op dezelfde locatie.

Expositie 50
Datum: dinsdag 17 tot en met zondag 22 april 2012
Openingstijden: 11.00 ‐ 19.00 uur, zondag 22 april tot 18.00 uur
Milan Breakfasts: donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 april, 09.30 – 11.00 uur
Adres: Via Friuli 26, Milaan, nabij metrostation LODI T.I.B.B.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *