Deense Bird familie van Kristian Vedel voor ArchitectMade

In 1959 heeft de Deense Kristian Vedel (1923-2003) de Bird familie ontworpen. Destijds kregen deze houten design vogels al snel veel aandacht en werden ze één van de meest succesvolle Deense houten producten van de jaren 50 en 60. Sindsdien is het stil gweest rondom de vogels, maar de Bird familie is opnieuw geïntroduceerd door ArchitectMade.

De houten design vogels hebben een lijfje en een hoofdje die je ten opzichte van elkaar kunt veranderen. Het lijfje kan omgedraaid worden waardoor het als een mannetje of een vrouwtje te gebruiken is. Het hoofdje kan je draaien waardoor de vogels verschillende uitdrukkingen krijgen. Zo kunnen de vogels verschillende stemmingen weergeven zoals blij, boos, opgewonden of verdrietig. Op deze manier heb je de ene dag twee verdrietige vrouwen in huis en de andere dag een blij stelletje.

De Bird familie bestaat uit kinderen (7,5 cm), ouders (12 cm) en grootouders (10,5 cm). Ze worden nog steeds met de hand gemaakt door een lokale Deense houtbewerker die alleen de beste kwaliteit hout gebruikt en zijn leverbaar in gerookt of naturel eiken.

Kijk voor meer informatie op de website van ArchitectMade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *