De nominaties voor de LAi prijs 2011 zijn bekend

De nominaties voor de Lensvelt de Architect interieurprijs 2011 zijn bekend. Uit 77 inzendingen koos de jury onder leiding van Kees Rijnboutt 5 projecten. De winnaar van de LAi-prijs wordt donderdag 24 november op de RDM Campus in Rotterdam bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond die geheel in het teken staat van ‘Hergebruik’. Deze avond zal ook de winnaar van de Thonet Mart Stam prijs zijn of haar prijs in ontvangst nemen.

De vijf genomineerde interieurs zijn:

Woonhuis de Zwarte Parel
De verbouwing van een Rotterdamse ‘kluswoning’ is ontaard in een architectonisch schouwspel, waarin wordt geëxperimenteerd met tijd en ruimte.

Hoofdkantoor Rabobank Nederland
De interieurvisie van Sander Architecten is gebaseerd op form follows flow. Tijdens de ontwikkeling van de interieurvisie in het nieuwe kantoor van de Rabobank ontwikkelde het bureau het gegeven flow verder uit tot de Rabobankflow. Dit heeft geresulteerd in het concept ‘het kantoor als stad’.

Kantoor Tribal DDB
Bij de verbouwing van haar Amstelveense kantoor stelde communicatiebureau Tribal DDB duidelijke, maar schijnbaar tegenstrijdige eisen. i29 reageerde hierop met een flexibel ontwerp met een groot gebaar.
HAKA Recycle Office
In 2009 is het HAKA gebouw bestemd tot een campus voor clean tech bedrijvigheid. Een Living Lab voor bedrijven, instellingen en overheden, die op het terrein van water en energie hun kennis en onderzoek bundelen. Doepel Strijkers Architects heeft voor het interieurmateriaal meerdere kringlopen op verschillende stedelijke schalen verkend.
Kunstcentrum Looiergracht
Een minimale ingreep kan een maximale impact hebben op de ruimtelijke ervaring. Moriko Kira ontwierp een kunstcentrum in een voormalige bierbottelarij en kartonnagefabriek. Door het bestaande casco intact te laten en nieuwe elementen vooral de ruimte en het programma te laten organiseren, ontstaat een helder en prikkelend platform voor de meest uiteenlopende events.

Kijk voor uitgebreide informatie over de genomineerde interieurs op de website van de architect.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *