Dagje design shoppen in Utrecht: Toonkamer, Pastoe halverkoop en Leen

Zaterdag 10 en 17 en woensdag 28 december is er Halverkoop in de Pastoefabriek in Utrecht waar merken als Pastoe, Thonet, Palau en Arco voor behoorlijke kortingen worden aangeboden. Ik ben hier afgelopen zaterdag 10 december op bezoek geweest. De fabriekshal is mooi, ik hou wel van een ruige setting met daarin strak design. Maar het meubilair wat er te koop stond was veel van het zelfde. Op zich niks mis mee als je op zoek bent naar een strakke, eenvoudige kast of sideboard (modern dressoir) dan moet je er zeker heen gaan. De kleuren zijn vooral grijs, wit, zwart en af en toe een in het oog springende kleur zoals knalgroen (leuk). Veel kasten en sideboards deden qua kleur en model denken aan de oude archiefkasten maar dan in een nieuw jasje. Beperkter maar wel aanwezig zijn eetstoelen en een enkele, strakke bank.

Waar mijn oog meteen op viel waren twee hele mooie oude werkbanken. Deze staan rechts in de hoek bij binnenkomst en zijn zeker de moeite waard om te kijken als je nog op zoek bent naar een oude werktafel in de keuken of in je werkkamer. Helaas heb ik er zelf geen plek meer voor.

De kantine van de Pastoefabriek was nu niet open, maar wel leuk om even naar binnen te lopen vanwege de industrial look.

Nog een grappig detail; voordat je de hal van Pastoe inloopt, kijk dan eerst nog even links door het hek bij de ‘Harley Davidson Club Utreg’.

Vanaf de Halverkoop kan je doorlopen naar de ‘Toonkamer’ waar nog veel meer (niet afgeprijsd) design is te vinden van verschillende merken. ‘Toonkamer’ is een platform waar ruim 30 Nederlandse en internationale interieurlabels hun nieuwe collecties presenteren verspreid over ruim 5.000m2. Naast dezelfde merken als bij de Halverkoop hebben ze ook meubilair van Pilat&Pilat met houten meubilair wat door de strakke lijnen en zichtbare houtverbindingen als een eyecatcher in je interieur kan zijn en toch eenvoud uitstraalt. De kasten van Castelijn die met grappige details werkt zoals een kast waarin je je flatscreen kan wegwerken. De stijlvolle salontafels van Beek waarbij glas weer helemaal terug is en wordt gecombineerd met aluminium of hout. De strakke en sobere ontwerpen van Gelderland onder andere met ontwerpen van Roderick Vos en Jan des Bouvrie. Erg leuk zijn de tapijten van de Millenerpoort waarbij je je eigen karpet kan ontwerpen door zelf de kleur, afmeting, dessins en vorm te bepalen. Zo zijn er nog veel meer merken bij de ‘Toonkamer’.

Ik raad je aan om de site van de Toonkamer in de gaten als je van interieur & design houdt. Als centre voor interior design organiseren ze regelmatig events op interieurgebied.

Na het bezoek aan Pastoe en de Toonkamer kan je goed terecht voor een drankje bij restaurant Leen, tegenover de Toonkamer. Erg leuk, ruim ingericht restaurant, sfeervol en leuke details zoals bijvoorbeeld in de toiletten waar de draken tot in de toiletpotten zijn verwerkt (althans in het damestoilet).

Voor de ondernemers onder ons; voor de watertoren achter Leen restaurant wordt nog een herbestemming gezocht. Dus ben je als ondernemer nog op zoek naar een mooie plek, je kan tot 3 januari een idee inbrengen bij de gemeente Utrecht die op zoek is naar een inspirerend idee voor ‘Watertoren Rotsoord’ en natuurlijk naar een ondernemer die dit uit kan voeren……

Kijk voor meer informatie op:

Dit gastblog is geschreven door Sjoukje Bonekamp van Sjouk Interieuradvies. Wil je ook interieuradvies van Sjoukje? Kijk dan op www.sjouk.com of volg haar op facebook of twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *