Auping Essential in eerste skyloft in Deventer

Wakker worden in kunstwerk op hoog niveau

 

©evabroekema
©evabroekema


‘Climb in the back with your head in the clouds; And you’re gone’ – John Lennons tekst in de Beatles’ hit ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ wordt werkelijkheid in het kunstproject Lucy in the Sky. Slapen in een Auping Essential boven op een oude vultrechter in het Havenkwartier in Deventer. Een bijzondere nacht die nog jaren later inspirerend werkt.

Een slaapkamer waar je kunt ontsnappen aan alle drukte, op een inspirerende locatie met uitzicht op het Havenkwartier van Deventer. Het kunstproject Lucy in the Sky maakt dit mogelijk. Vanaf deze week staat de Auping Essential in de eerste Lucy in the Sky in Nederland, de Lucy Cube. Een bijzondere skyloft die zich onderscheidt als een kunstwerk. Teruggetrokken, maar toch omgeven door een stedelijk werkgebied kunnen gasten zich vanuit een luxe witte Essential laten inspireren door de omgeving. De Lucy Cube is van alle gemakken voorzien, met boven op de cube een dakterras dat 360 graden uitzicht biedt.

LUCY-511A5834©evabroekema-SMALL
©evabroekema

Auping voegt met de Essential een duurzaam designbed aan het ontwerp toe, dat de essentie van slapen belichaamt en een must-have in de slaapkamer is. De Essential is bovendien het eerste bed ter wereld dat volgens het Cradle to Cradle principe is geproduceerd. Voor het project Lucy in the Sky kregen vier teams van architecten en kunstenaars de opdracht om een één-kamerhotel te ontwerpen waarin kunst en architectuur samenkomen. Naast de Lucy Cube volgen in de zomer nog twee ontwerpen: de Lucy Power en de Lucy Galaxy. Alle Lucy’s krijgen een plek boven op bestaande gebouwen in het Havenkwartier van Deventer.

Geïnspireerd wakker worden
“De Essential past perfect in een kunstwerk van Lucy in the Sky,” zegt Margriet van Zijl, Directeur Marketing & Innovatie van Koninklijke Auping. Zoals de Lucy Cube alle basisfuncties van een woonvertrek bezit, komen in de Essential alle essentiële waarden van slapen samen. “De hotelgasten kunnen genieten van een fijne nachtrust en worden geïnspireerd door de bijzondere omgeving die Deventer biedt,” aldus Van Zijl. Auping is al vanaf een vroeg stadium betrokken bij het project, de samenwerking met Auping in Deventer lijkt meer dan logisch. Johannes Auping is in 1888 in Deventer begonnen en na 126 jaar is de beddenfabrikant nog steeds in deze Hanzestad gevestigd.

De Lucy Cube is een witte, compacte kubus waar de strak vormgegeven Essential goed in past. De skyloft is een ontwerp van kunstenaar Rob Sweere en MuldersvandenBerk Architecten.

 

©evabroekema
©evabroekema
©evabroekema
©evabroekema
©evabroekema
©evabroekema

 

 

Een gedachte over “Auping Essential in eerste skyloft in Deventer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *