De zilveren lepel Toscane

Ik ben regelmatig in de Italië te vinden. En dan niet alleen tijdens de Salone del Mobile in Milaan, maar in het voorjaar of najaar vind ik de Toscane een heerlijke plek om te zijn. Mijn voorkeur heeft het binnenland met middeleeuwse plaatsjes als Volterra en San Gimignano die prachtig tussen de toscaanse heuvels liggen. Het ligt centraal waardoor je zo naar het prachtige chianti classico gebied, gallo nero, met zijn prachtige wijngaarden en heerlijke wijnen rijdt. Ook ben je zo aan de kust en in de grotere steden als Siena, Florence en Lucca.

Een belangrijk onderdeel van de Toscane is de Toscaanse keuken. Bij veel mensen is dit onderdeel net zo geliefd als het artistieke en culturele erfgoed. De keuken staat bekend om zijn kwaliteit, eenvoud en smaak. Brood, wijn en olijfolie vormen hierbij de basis. In de vele trattoria’s kan je heerlijke, eenvoudige streekgerechten eten. Tegenwoordig maken de Italianen ook een beetje misbruik van hun naam en wordt er op toeristische plaatsen nog wel eens troep geserveerd. Vraag de lokale bevolking eens naar hun favoriete trattoria!

 

De Zilveren lepel Toscane

Mocht je, net als ik, fan zijn van de Toscaanse keuken dan kan ik je het boek De zilveren lepel Toscane van harte aanbevelen! Het boek bevat recepten uit alle delen van de Toscane waaronder Massa-Carrara, Lucca, Pistoia, Prato, Florence, Pisa, Livorno, Grosseto, Siena en Arezzo. Het verteld het verhaal achter iedere regio en het ontstaan van de recepten met zijn eigen streekgebonden ingrediënten. Naast de heerlijke recepten zijn er prachtige foto’s uit de Toscane te vinden. Je hoeft het boek alleen maar door te bladeren om jezelf direct tussen de Toscaanse heuvels te wanen!

Naam Uitgeverij: Lannoo van Dishoeck

Titel van het boek: De zilveren lepel Toscane

ISBN nummer: 9789077330258

Prijs: 35,00

Bestel het boek hier direct!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *