Winnaars Architectuurprijs Apeldoorn 2011 bekend

Het entreegebouw van Paleis het Loo van Koen van Velsen is onderscheiden met de Architectuurprijs Apeldoorn 2011. De jury prees de hoge kwaliteit van het nieuwe entreegebouw van het paleis.

Het nieuwe entreegebouw omvat een ontvangstruimte met onder meer een kaartverkooppunt, een filmzaal, en verblijfsvoorzieningen en sanitaire faciliteiten voor de bezoekers. Het ontwerp van Koen van Velsen voor het pand werd na een prijsvraag in 2007 door Rijksbouwmeester Mels Crouwel voorgedragen als het winnend ontwerp.

Naast de diverse voorzieningen voor personeel bevat het gebouw ook een (ondergronds) depot voor de opslag van onder andere de kostuumcollectie van het paleis. Het entreegebouw is op 19 april dit jaar in gebruik genomen.

De Publieksprijs ging dit jaar naar het appartementencomplex Sparta Luce van Martin Kleine Schaars (I’M Architecten) uit Deventer.

De Architectuurprijs Apeldoorn is een jaarlijkse prijs voor architectonische en stedenbouwkundige projecten, kunstwerken en inrichting van de openbare ruimte in de gemeente Apeldoorn. De prijs werd afgelopen vrijdag voor de achttiende keer uitgereikt tijdens de Nacht van de Architectuur in Apeldoorn.

Bron: Architectenweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *