Ontwerp woontoren brengt aanslag 9-11 in herinnering

Een ontwerp van een woontoren dat sprekend lijkt op de verwoeste Twin Towers in New York heeft tot woedende reacties geleid op internet. The Cloud is een idee van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV en wordt gebouwd in Zuid-Korea.

Dat het ontwerp van The Cloud de aanslagen op de Twin Towers in New York in herinnering roept, maakt de Koreanen volgens de Rotterdammers niets uit.  ‘Ik moet toegeven dat wij ook even aan 11 september 2001 dachten’,  zegt Jan Knikker van MVRDV in het AD.  Maar het is niet de bedoeling een associatie met de aanslagen neer te zetten.’

Dat menigeen toch direct aan terrorisme denkt en niet aan vrolijk woongenot, blijkt uit de reacties op internet, even na publicatie van het ontwerp. ‘Is dit het nieuw hoofdkwartier van al-Qaeda?’, sneerde een blogger. Een ander sprak van een ‘bevroren kopie’ van de aanslagen tien jaar geleden. MVRDV is zich echter van geen kwaad bewust.  De wolk hangt  in dit geval om beide torens heen en dat was op 11 september 2001 niet het geval.’

Bron: AD

2 gedachten over “Ontwerp woontoren brengt aanslag 9-11 in herinnering”

  1. Ik vind het een erg gaaf ontwerp, maar het doet inderdaad aan een explosie denken, die uitstulping halverwege.

    @Matthew: welk getal? Ik ken alleen 8 als geluksgetal en 4 als ongeluksgetal in de Chinese cultuur. Maar dit gebouw wordt toch in Korea gebouwd?

  2. Conceptueel gezien kan het om iets totaal anders gaan, maar ik denk ook dat het best wat associaties kan oproepen. Het vervelende is echter dat het getal in de Chinese cultuur geluk betekent, anders hadden ze best wat meer torentjes kunnen gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *